Apen, apen en varkenskoppen
Blijf op de hoogte en volg Harry en Herma
07 Januari 2014 | Thailand, Kanchanaburi
We hadden ons goed voorbereid. Geen tassen, etenswaren of andere losse zaken. Dat hadden we goed bekeken, want toen we richting de trap liepen, kwamen er van alle kanten apen. Al snel hadden zij in de gaten dat er niets te halen viel. We hadden geen last van ze. We moesten wel 396 treden naar boven. Ja wij zijn goed bezig in de hitte. Flesjes water hadden we wel mee genomen, want het is best wel even doorbijten zo veel treden naar boven ;-) Boven viel de tempel wat tegen. Hij was wat vervallen, maar het uitzicht maakte veel goed. Je kijkt prachtig over de stad en de zee.
Na onze tocht naar beneden, hebben we nog wat rondgelopen. Har ging bij beelden van een paar apen ziteen en al snel kwamen er van alle kanten apen op hem afgelopen. Toch waren zij ook wel voorzichtig en liepen met een boogje om Har heen. Har is natuurlijk ook net Bokito ;-) Dan kijk je wel uit.
Onderweg verveel je, je hier nooit. Een vrachtauto op zijn kant en iemand die bijna voor zijn raap gereden werd. Het scheelde echt een haar. Op de doorgaande weg waar rond de 100 km gereden wordt, waren een paar werkmensen de weg aan het opmeten. 1 van werkmensen kon echt net zijn lichaam een slag draaien. Als hij was blijven staan, was hij geraakt. Dat was op het nippertje. Het is echt ongelooflijk dat men tussen de auto's die zo snel rijden gewoon de weg aan het opmeten is. Nou weer een ervaring rijker.
Even verder rijdt een pickup met kokosnoten. Bovenop de kokosnoten was beweging. Zitten er 5 aapjes op de noten. 1 hing er aan de zijkant bij, maar ging weer snel de bak in. Toen we er naast gingen rijden zagen we dat de aapjes met een kettinkje vast zaten. Wij denken dat de man de aapjes gebruikt om de kokosnoten uit de boom te halen.
De Tom Tom bracht ons weer keurig voor de deur. We hebben een schitterende kamer. De spullen weggezet en op pad om het stadje te verkennen. Komen we op een markt waar de lucht eigenlijk niet te harden was. Maar we wilden toch een kijkje nemen. De lucht werd voor een deel veroorzaakt door vis, maar ook door vlees dat in hompen op de kramen lag. Net als een paar varkenskoppen. Blijft toch een vreemd gezicht. De vliegen hadden ook veel plezier. Zij vlogen van vlees naar vis en weer terug. Tussen al dat vlees en vis, verschillende kramen met kleding. Die kun je na aankoop gelijk wassen ;-)
Na ruim een uur hebben we toch nog even de auto gepakt en zijn naar de kust gereden. Daar lag een oorlogschip dat tot 1975 nog in de vaart was. Het schip was nu een museum en geschonken door de prins Chumphon. Hij was de oprichter van de Thaise Marine. Har heeft nog een even voor schipper gespeeld en is in de kombuis geklommen.
Nu was het wel even tijd om te chillen en zijn we lekker naar ons hotel gegaan. In de avond nog wat gegeten en de reis voor morgen voorbereid. We hebben dan even rust, want we blijven 3 dagen op 1 plek.
07 Januari 2014 - 21:59
Willy:
Hallo apenspotters,
Ja, die apen zijn brutale jongens als je niet oppast. Voor je het weet ben je dus je autosleutels kwijt zo te lezen.
Ik kan mij voorstellen dat het op de markt verschrikkelijk stinkt en zeker als het nog overdekt is, dan kan de lucht helemaal niet weg.
En jullie blijven maar in beweging, goed hoor! Nog even en dan ga je thuis ook zo door ;-)
Ik ben benieuwd wat jullie de komende dagen allemaal weer gaan beleven.
Tot morgen maar weer!
Groetjes van de niet vakantiegangers ;-)