Terrassendag en romantisch tafelen :-) - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu Terrassendag en romantisch tafelen :-) - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu

Terrassendag en romantisch tafelen :-)

Blijf op de hoogte en volg Harry en Herma

13 Januari 2015 | Curaçao, Curaçao

We hebben vandaag veel tijd doorgebracht op verschillende terrassen. Was echt een vreselijke dag haha. Vanmorgen heeft Har verse broodjes gehaald en bracht ook nog gebak mee, vanwege onze trouwdag. We maken ons vandaag niet zo druk (doen we eigenlijk voortdurend niet)

We zijn eerst naar een klein vissersdorp geweest. Onderweg zagen we heel veel flamingo’s in een meertje. Echt een mooi gezicht. Kon het niet laten en heb er toch maar weer een foto van gemaakt. In het dorpje was het erg rustig. Een aantal vissersboten lagen op de kant met de netten er naast uitgespreid. Een man met een duikbrilletje en een piepklein zwembroekje, was kennelijk al op visvangst geweest. Pelikanen op kleine bootjes maakten het beeld compleet.

In een grote Amerikaan zat een soort van crimineel geheimzinnig in de krant te lezen. Had een zeer dikke snor. Zou deze wel echt wezen? Grapje, al moet ik wel zeggen hij viel erg uit de toom bij de rest van de lokale bevolking. Maar dat doen wij ook natuurlijk met ons witte huidje. Nee, alle gekheid op een stokje. Dit is alleen maar gevoel en nergens op gebaseerd hihi.

Via een klein strandje aan de weg naar Blue Bay. Dat is een aangelegd strand. Om het strand te bereiken moet je langs bewaking om je naam en kenteken van de auto op te geven. Die man van de beveiliging had me een blaffer op zijn heup hangen, niet te weinig. Hij schreef onze naam op en gaf te kennen dat we rustig moesten doen. Je rijdt namelijk door een soort van villawijk en vlak bij het strand met twee hotels. Het ziet er echt super uit. Er wordt gezellige muziek gedraaid en je kunt heerlijk zitten en liggen aan het strand.

Het strand ligt vol met blanke mensen. Die liggen daar heerlijk te chillen. We komen onze buren ook tegen. Die zijn zich net aan het installeren op ligstoelen. Ze snappen niet dat wij niet zo van strand houden. Wat doen we hier dan????? vraagt de buurvrouw. Er is genoeg te zien en te doen haha. Ze begrijpt ons niet. Ze zegt het niet, maar je ziet haar denken: Wat een vreemde lui ;-)

We nemen een heerlijk drankje onder de palmen met uitzicht op het strand en de zee. We hebben daar wifi en maken er dankbaar gebruik van. Vanmorgen hadden we ineens geen wifi meer. Onze buurvrouw ging gelijk bellen naar de eigenaresse. We konden letterlijk horen wat ze zei. “Jullie hebben niet betaald volgens onze info en nu hebben we geen wifi meer”. Lekker tactisch is ze niet, maar ze krijgt te horen dat de eigenaren over zijn op een andere provider. Nu sluit niet alles op elkaar aan. Vandaar dat er even geen wifi is. Bij terugkomst bij ons appartement, werkt alles weer prima. Wij whats-appen en mailen aan het strand er even op los met het thuisfront. Gezellig!

Daarna op weg naar Willemstad. De heenreis gaar altijd zonder problemen ;-). Terug is altijd een uitdaging. Volgens ons verleggen ze steeds de weg, want we zijn al 3 keer verkeerd gereden. En dat ligt natuurlijk niet aan ons :-).

In de buurt van de parkeerplaats zien we al een groot cruiseschip liggen. Dat betekent dat de prijzen bij de kraampjes hoger zijn dan normaal. Het mag gezegd worden. De boulevard bij het cruiseschip is echt prachtig. Via een oud fort lopen we langs een winkelpromenade naar de pontjesbrug. Die is toevallig open. De brug deelt op in twee delen. Eén van deze delen wordt aangedreven door een dieselmotor en wordt in zijn geheel naar de kant gevaren. Het is een mooi gezicht.

Als de brug niet gebruikt kan worden, kun je met een veerpontje naar de overkant. We stappen op de veerpont. Die kan niet wegvaren, omdat er een privéschuitje aan komt. Dat is een jacht zo groot. Er staat zelfs een helikopter op het dek. Deze helikopter is helemaal ingepakt. Dat zal geen arme jongen zijn. Maar ze zeggen altijd geld maakt niet gelukkig ;-). Wij dus gewoon met de veerpont.

Als we aan de overkant zijn, zien we dat de pontjesbrug weer dicht gaat. Dat gaat op zijn gemak. We nemen plaats op een terras aan de kade en zien de pontjesbrug aan ons voorbij glijden. We hebben een plek van een daalder. Lekkerrrr hoor. Het is voor ons vandaag wel terrassendag, maar we willen ook nog wel wat van het mooie centrum zien.

Hier zijn flink wat winkels, maar als we er twee zijn binnengelopen, zijn we het winkelen eigenlijk zat. We lopen naar de drijvende markt. Die naam klopt in onze beleving niet helemaal. Er liggen allemaal kleine bootjes aan de kade. Dat zijn handelaren uit Venezuela. Zij varen wekelijks over de zee naar Curaçao met hun groente en fruit. Hun waar stallen zij op de kade uit voor de verkoop. Niet echt een drijvende markt, al ligt hun voorraad wel op de kleine bootjes.

Ik kan de vissers niet met rust laten. Naast de drijvende markt staat een visser met een deel van zijn net in zijn mond in het water te turen. Ineens gooit hij zijn net uit en haalt het ook direct weer binnen. In zijn net zitten aardig wat kleine visjes. Ik vraag of ik een foto mag maken en dat vindt hij geen probleem. De visjes verdwijnen in een plastic ton. Hij moet heel wat visjes vangen om zijn ton te vullen ;-)

We lopen vanuit Otrabanda via de pontjesbrug naar Punda. In het Fort pakken we nog een terrasje voor een heerlijk ijsje. We rijden terug naar ons complex. En zoals gezegd, die Curaçaoenaren verleggen steeds de weg haha. Uiteindelijk komen we toch weer veilig aan. Even lekker zitten, verslagje maken en dan gaan we vanavond terug naar de Blue Bay. Dat is wel een idyllisch plekje om onze trouwdag af te sluiten.

We hebben bij de Blue Bay een tafeltje op het strand. Hoe romantisch is dat. Uitzicht op de zee. Gezellige verlichting en heeeeerlijk eten. Als we aan het dessert toe zijn, vraag ik of zij iets leuks hebben in verband met onze trouwdag. De ober gaat het vragen. Komt de kok aan de tafel en na de felicitatie geeft hij aan voor ons een speciaal grand dessert te maken. We zitten nog wat uit te buiken als de kok zelf het dessert komt brengen. Van alle desserts op de kaart heeft hij het grand dessert gemaakt . Het getal 36 is hij niet vergeten. Hij geeft ons speciaal kleine lepeltjes, zodat we lekker lang kunnen genieten. Echt super. En ontzettend lekker. We hebben onze dank uitgebreid over gebracht.
Dit was een mooie romantische afsluiter van een leuke dag!!!

Morgen gaan we weer op pad en het eiland onveilig maken.
Groetjes van ons!

• 13 Januari 2015 - 17:48

Nicole:

Gefeliciteerd tortelduifjes. Wat een leuke dag.

• 13 Januari 2015 - 20:20

Willy:

Hoi, hoi,

Jullie hebben er weer een heerlijke dag van gemaakt en wat ziet het er allemaal mooi uit!

En wat een mooie en romantische plek hebben jullie gisterenavond gehad. Van dat toetjes kreeg ik gelijk weer lekkere trek ;-), maar niet aan toegegeven, hahaha.

Kortom....ik ben best een beetje jaloers op jullie, maar een heel klein beetje hoor ;-). Zeker met dat weer wat we hier hebben, lijkt het me heerlijk om die zon zo lekker op je bol te hebben.

Veel plezier en op naar het volgende verhaal!

Doei, doei!