Chinatown en overstappen op het water
Blijf op de hoogte en volg Harry en Herma
02 Januari 2014 | Thailand, Bangkok
Wat een hectiek. Het stikt van de eettentjes. Gebakken varkenskop, pekingeend en anders gekke etenswaren worden aangeboden. Verder ruikt het niet altijd lekker. In de zeer smalle straatjes staat men rijst te koken terwijl de scooters langs rijden. Iedereen is aan het werk.
We komen iets buiten het gebied en kjjken wat om ons heen. Horen we Chinatown Chinatown??! En men staat te wenken. We lopen er naar toe en de mensen gaan weer verder. We lopen door een hek en inderdaad staan we weer midden in Chinatown.
Nu zitten we in de schoenenbuurt. Stapels schoenen. Een stuk verder zijn het weer edelstenen. Alles is ondanks de chaos toch geordend. We raken aan de praat met een Thai. Hij verteld ons dat vandaag de eerste tempel van Bangkok geopend is vanwege het nieuwjaar. Normaal is deze tempel gesloten. De man regelt een tuk tuk voor ons.
Op weg zijn we weer. De tuk tuk chauffeur scheurt er aardig op los. Wachten komt in zijn woordenboek niet voor. Als hij een gaatje ziet, perst hij zijn tuk tuk er in. Vol vuur brengt hij ons naar de tempel.
Het is een tempel met 7 pagodes. Op de eerste etage staan verschillende boeddha beelden. Bij elk beeld ligt veel geld. Het nieuwe jaar wordt goed gevierd. We lopen nog naar een andere tempel. Daar is een Thai die graag Engels wil spreken. Het is een leuk gesprek.
Onze tuk tuk chauffeur brengt ons vervolgens naar een kleding winkel. Ja dat is niet de bedoeling. In de winkel wordt kleding op maat gemaakt. Dat is niet waar wij voor naar Thailand gekomen zijn. Onze chauffeur is diep, diep teleurgesteld als wij niet naar binnen willen. Hij zet zijn meest zielige gezicht op. Hij loopt zijn provisie mis als we niet naar binnen gaan. Nou dat compenseren wij dan wel.
Hij moet ons dan wel naar de rivier brengen. Dat doet hij en we nemen afscheid van hem. We gaan bij een restaurant lekker aan het water zitten. Heerlijk met een sappie en een happie. We genieten zo van het lekkere weer en het mooie uitzicht.
Dan is het weer tijd om onze 2e route door Chinatown te lopen. We gaan naar de ' schrootbuurt '. Hoge bergen met auto onderdelen. Mannen zitten motoren uit elkaar te sleutelen. Gewoon op de grond. Hoezo arbo wetgeving? Er komt een scooter aanrijden. Dwars op de voetensteun ligt aan aandrijfas van een auto. Hij kan maar net overal langs. Een beetje gek zijn ze wel.
We lopen naar een stijger en gaan even lekker aan het water zitten. Er komt een longtailboot langs en we wenken naar hem. Hij komt langs en we onderhandelen over de prijs. We willen een uur rondvaren door de klongs. We worden het eens en daar gaan we.
Ineens ligt de boot stil. Onze schipper worxt gebeld. Later blijkt dat hij door een hotel gebeld is voor een tocht met meerdere mensen. Een boot vol klanten brengt natuurlijk meer op dan wij met zijn tweeen. Hij wil ons kwijt haha. Hij Probeert de vaartijd terug te brengen naar een half uur. Nee voor ons is een deal een deal. Uiteindelijk draagt hij ons over aan een collega. Midden op de rivier stappen we over op de anders boot. Lachen, je maakt wat mee op deze manier.
Een uur lang varen we door de klongs. Blijft toch bijzonder hoe de mensen hier leven. We zien nog een paar grote varanen die van de zon liggen te genieten. We worden vlak bij het grote paleis van de koning weer aan wal gezet. Het was leuk en heerlijk koel op de boot.
We zoeken een taxi die ons terug kan brengsn naar ons hotel. De eerste taxi die we laten stoppen weet niet waar ons hotel is. We laten de kaart zien, maar de chauffeur heeft geen leesbril. Har stelt zijn bril ter beschikking. De chauffeur zet hem op, maar weet het hotel echt niet te vinden. Op zoek naar de volgende dan maar. Dan volgende is raak. Met behulp van de plattegrond en info van het hotel brengt hij ons terug. Hij zat wel wat te kreunen en steunen. Het is een flink stuk rijden en het is erg druk. Over de prijs valt dan ook niet echt te onderhandelen. Het Thaise prijsniveau leert snel haha. Voor een rit van bijna 40 minuten betalen 8 euro (inclusief tip)
De taxichauffeur heeft niet terug van 1000 bath. Har naar de winkels om te wisselen. Ik blijf bij de hauffeur. Hij is een groot fan van de koning maar niet van de president. Een foto van de koning hangt groot aan het dak van de taxi. Hij heeft een plaatje van de president met kruis er door als protest in zijn taxi hangen. Hij vraagt of ik van de onlusten gehoord heb. Ik vertel hem dat het in Nederland in het nieuws is geweest. Har heeft inmiddels gewisseld en dit ritje is ook weer afgerond.
Morgen gaan we naar de brug over de River Kwai.
02 Januari 2014 - 15:28
Daphne:
Jullie hebben al weer van alles meegemaakt! Leuk hoor! -
02 Januari 2014 - 21:58
Willy Ufkes:
Hallo Thaise ontdekkers,
Het klinkt allemaal weer even gezellig en spannend en de lokale bevolking is blij met jullie.
Dus lekker met de taxi en tuk tuk op pad i.p.v. jullie slagschip van een auto. Op deze manier kan je ook meer van de omgeving zien dan dat je zelf moet rijden.
We kijken uit naar jullie volgende belevenissen!
Groetjes van ons