Als hippies op de brommert :-) - Reisverslag uit Bonaire, Bonaire van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu Als hippies op de brommert :-) - Reisverslag uit Bonaire, Bonaire van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu

Als hippies op de brommert :-)

Blijf op de hoogte en volg Harry en Herma

04 Januari 2015 | Bonaire, Bonaire

Nou de kop is er af :-). Vanmorgen met de wifi aan de slag. In onze kamer hebben we geen wifi. Alleen bij het zwembad lukt het om gebruik te maken van wifi.

Dat was vanmorgen bij het ontbijt het eerste waar we mee aan de slag gingen. Hebben ook kennis gemaakt met Wendy (dochter van Theo) en haar vriend. Met zijn drieen zijn zij eigenaar van het complex. We vragen hoe ver het lopen is naar het centrum van Kralendijk. Dat is ongeveer drie kwartier lopen. Zij doen het zelf niet in deze warmte. Ze kunnen wel een scooter voor ons regelen. Dat lijkt ons een goed plan. Ik zeker, want.... zoals de meeste weten ben ik niet zo'n fanatieke wandelaar :-)

Wendy belt en we krijgen te horen dat ze er met een half uurtje zijn. Ja dan wel een Antilliaans half uurtje natuurlijk. Daar hebben we ons op ingesteld. Hier hebben ze echt nooit haast. Na ruim een uur wordt de scooter afgeleverd door een aardig mannetje met anderhalve tand in zijn mond. Hij lacht van oor tot oor. Heerlijk toch.

Nou en daar gaan we dan, als twee ouwe hippies op de brommert. De Bonairiaanse wegen zitten vol gaten. Het is even wennen, maar Har heeft al snel de slag te pakken. We rijden naar het centrum van Kralendijk. En het is stil, echt stil. Het moet nu hoogseizoen zijn, maar we zien geen kip buiten. Of.... iedereen is naar binnen gevlucht toen ze ons zagen komen haha.

We rijden naar de kust en het water is mooi blauw en helder. Voor we het weten zijn we bij het vliegveld en crossen we door naar de zoutvlaktes. Langs de kust zien we met regelmaat duikers. Je kunt hier zo van de kant het water in en de onderwaterwereld verkennen. Voor het wiel van onze rennen met regelmaat de hagedisjes over. Krabbetjes duiken weg als we er aan komen en de flamingo's vliegen over ons heen. Hoe mooi is dat.

Er zijn ook veel mensen aan het kitesurfen. We zijn nog bij zo'n kitesurfpunt geweest. Echt gaaf om te zien. Ze hangen soms wel een halve meter boven het water in de lucht en vliegen voorbij. We rijden weer verder en zijn op zoek naar een supermarkt voor fruit, water en nog wat andere versnaperingen ;-) Zien we ineens een bord van Appie Hein. Hier ook al. We gaan op verkenning en het is een flinke winkel.

Alles is er tot de Allerhande toe. We hebben twee tassen spullen en alles gaat mee op de brommert. We lijken de familie Flodder wel. Nee hoor valt wel mee. Bij ons appartement eten we een lekker broodje en hup we gaan weer op pad. We willen het verhuurbedrijf van onze auto vast opzoeken. Morgen om 11.00 uur wordt de scooter opgehaald. Voor die tijd willen we de auto gehaald hebben. Anders moeten we wel heel ver lopen.

Na wat zoeken vinden we het bedrijf. Die zijn nog op bedrijfsvakantie volgens het bord op de deur. Nu maar hopen dat ze er morgen zijn. Anders gaan we naar een ander. We hebben nog niets betaald en de scooterverhuurder, bood ook al een auto aan. Zonder zullen we niet komen te zitten.

In het centrum van Kralendijk is het nog steeds rustig. Het is de grootste plaats op Bonaire. Ze hebben 10.000 inwoners, maar die zijn vandaag waarschijnlijk allemaal binnen of in d ekerk. Was leuk om te zien. Alle ramen en deuren van de kerk stonden open en de mensen waren met elkaar aan het zingen. Ook hebben we een kerk in de buitenlucht gezien. Lekker toch.

In het centrum zijn alle winkels dicht en veel tentjes voor een versnapering zijn ook gesloten. Maar in de haven boven het water zien we een heerlijke plek. We strijken neer met een pilsje en uitzicht over de zee. Het water is zo helder, dat we de vissen onder ons door zien zwemmen. Er komt zelfs een ontzettend grote kogelvis voorbij. Hij was zeker 70 cm lang en bijna net zo breed. Echt mooi.

We genieten van het heerlijke uitzicht en de temperatuur. Zitten we daar in januari gewoon met 30 graden aan het water. Er zijn ergere dingen. We zijn inmiddels wat verschroeid door de zon. Je hebt het niet in de gaten, omdat er zoveel wind is. Ondanks dat we goed smeren, toch hier en daar een verschroeid plekkie ;-)

Na lekker chillen op het terras bij onze kamer, nog naar het zwembad voor de dagelijkse briefing van de dag. Een hapje eten en dan zetten we er voor vandaag een punt achter.

Allemaal de hartelijke groetjes van de Heesbeestjes.

• 04 Januari 2015 - 23:44

Willy:

Hallo motormuizen, oh nee, scootermuizen ;-)....

Wat klinkt dat allemaal lekker, vooral die temperatuur die jullie noemen. Dat kunnen wij ons hier bijna niet voorstellen dat je lekker in je overhemdje kan scooteren. Ook al krijg je hier en daar wel wat verschroeide plekjes, hahaha.

Echt lachen dat er een AH is die zelfs een Allerhande heeft, kan je nog culinair bezig zijn ook als je zin hebt ;-). Heb je die vertrekkende AH manager van tv nog gezien? Misschien is hij daar wel aan het feestvieren dat hij nu eindelijk wat anders kan doen.

Bij ons is het nu inmiddels bijna middernacht en gaan we ons eigen dromen paradijs bezoeken. Hopelijk krijgen mijn dromen inspiratie van jullie verhalen en waan ik mij ook even op een tropisch eiland!

Succes morgen met de autohuur en tot horens!

Groetjes van de wat minder warme buitentemperatuur gasten ;-)

• 05 Januari 2015 - 12:46

Nicole:

Goh dat ziet er goed uit! Relaxen lijkt me daar niet moeilijk.