Omhoog met de tramway van Palm Springs - Reisverslag uit Palm Springs, Verenigde Staten van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu Omhoog met de tramway van Palm Springs - Reisverslag uit Palm Springs, Verenigde Staten van Harry en Herma Heester - WaarBenJij.nu

Omhoog met de tramway van Palm Springs

Blijf op de hoogte en volg Harry en Herma

06 September 2014 | Verenigde Staten, Palm Springs

Ohhh wat was dat heerlijk zo'n lekker bed. Het is trouwens net of we thuis zijn. Het hotel heeft dezelfde vormgeving als ons eigen huis. Heb even een foto bijgevoegd. Dan kunnen jullie het ook zien ;-)

We waren op tijd wakker en hadden er zin in. Na het ontbijt uitgecheckt. De auto stond achter een slagboom. Om de slagboom te openen, kon je je kaart van de kamer gebruiken. Willen we voor we wegrijden nog even checken of we het kaartje hebben. Hmmm even niet in bezit. Har doet zijn deur open, zit het kaartje dubbelgeklapt tussen het portier en de dorpel. Heel voorzichtig buigt hij hem terug en dat lukt zonder dat hij scheurt. Nu maar hopen dat de strip niet beschadigd is.

Vol verwachting klopt ons hart en ja hoor hij doet het niet ;-). Har met zijn slagschip in zijn achteruit. Hij terug naar de receptie. Kennelijk gebeurt er wel eens vaker iets, want hij krijgt zonder problemen een andere kaart. En ja hoor het werkt perfect en daar gaan we. Echt lachen, Har zit als de koning van Shieba achter het stuur. Het is ook wel lekker. We zitten wat hoger en hij zoeft over de weg.

Het duurt wel even voor we Los Angeles uit zijn. Het is een grote stad. Er zijn veel rijstroken naast elkaar. Ik voeg even een foto van de Tom Tom bij. Daar kun je het goed op zien. We zien veel beton (op de weg), maar na ruim 1 1/2 uur wordt de omgeving mooier. We krijgen wat bergen en de wegen worden ook smaller. We naderen Palm Springs en merken al dat we bij de woestijn in de buurt komen. Zand, heel veel zand ;-) En... heel veel windmolens. We dachten dat we er in Nederland veel hadden, maar hier staan er echt honderden. Ik doe het raam open en waai bijna van mijn stoel. We snappen wel waarom ze zoveel van die molens neerzetten.

We willen naar de Tramway in Palm Springs. Je zou misschien in eerste instantie denken dat het hier om een speciale tram gaat. Har zijn hart begint al sneller te kloppen ;-). Het is geen tram, maar een kabelbaan. We rijden door de bergen er naar toe en het is echt prachtig.

Bij de ingang van het park worden we weer op zijn Amerikaans begroet en wijst de man ons hoe we verder moeten rijden. We kopen kaarten voor de gondel en kunnen na een paar minuten al mee. Dat is goede timing! Het is een ronde gondel met een draaiende vloer. Op die manier heb je goed zicht.

We gaan een flink eind omhoog en na een tocht door de bewolking komen we in de zon terecht. Het scheelt 14 graden met het punt waar we de auto geparkeerd hebben. De temperatuur is boven heerlijk. Beneden is het SUPER heet. We zijn dus op de juiste plek haha.

We gaan eerst een hapje eten buiten in de zon. Het is echt een prachtige plek. Veel mensen gaan met de kabelbaan naar boven en lopen naar beneden. Wij zijn dan toch van het luie soort (sorry) Na een paar uur gaan we naar beneden en valt de warmte 'liefdevol' over ons heen. De airco in de auto krijgt het bijna niet gekoeld. Maar we klagen niet haha. Het is voor ons geen probleem.

Als we weer naar beneden rijden, hebben we een mooi zicht over het dal. Dan is goed te zien dat het eigenlijk 1 grote zandbak is. We rijden door het centrum van Palm Springs dat heel gezellig is. Gaan we vanavond lekker eten.

We willen een koelbox kopen om het water en fruit koel te houden. In de supermarkt kopen we voor een habbekrats een koelbox met koelelementen en heeeel veeel flesjes water, fruit en wat kaakjes. Op de parkeerplaats worden we aangesproken door een man die vraagt waar wij vandaan komen. Hij heeft een paar jaar in Duitsland op de internationale school gewerkt en herkende onze tongval ;-) Grappig dat je zo maar ineens in gesprek komt met een wildvreemde. Hij gaf wel aan dat hij soms naar Nederland ging om eens te lachen. Nou dan zat hij bij ons goed, grapje.

Na onze inkopen op weg naar het hotel. We moeten wel even zoeken, maar ook dat is weer gelukt. De man in de receptie vraagt of we Duits willen praten. Hij heeft in Duitsland gewerkt en wil zijn kunsten graag vertonen. Wie zijn wij om hem dat niet te gunnen ;-) Hij heeft ook jaren in Amsterdam gewoond. Daar verliest weer punten ;-)

Har heeft direct contact met een paar Mexicaanse immigranten. 2 gezinnen met kinderen. 1 van de mannen is eerst wat terughoudend, maar komt al snel los. In onze kamer staat de airco al aan en het is er heerlijk koel. Snel de flesjes water in de koeling en de elementen in de vrieser.

Na even lekker te hebben gechilld, zijn we in het centrum van Palm Springs iets gaan eten in een eettent waar het gezellig druk was. Er was leuke muziek en waternevel voor de koeling. Zitten we even rustig om ons heen te kijken, valt het ons op dat er wel heel veel mannen zijn. Mannen die van mannen houden ;-) Ook op straat wemelt het van de stelletjes haha.

De jongen die ons komt bedienen heeft ook duidelijk een voorkeur voor mannen. Hij daagt Har uit door heupwiegend steeds voor hem te paraderen. Het is maar goed dat ik er bij ben om hem te beschermen ;-)
De jongen is ontzettend aardig en verteld dat hij nog maar sinds 5 jaar Engels spreekt. We zijn er niet te diep op in gegaan. We nemen een (flinke) steak met verse aardappel en spinazie. Zo ontwikkel ik Popey krachten en kan ik Har ontzetten mocht dit nodig zijn. We kijken ons ogen uit. Echt leuk om te zien.

Morgen gaan we naar Laughlin in de staat Nevada. We hebben er zin in. Har is op de TomTom de route al aan het proefdraaien. Ons routeboek houdt hij bij de hand. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk ;-)

• 06 September 2014 - 11:03

Daphne:

Klinkt goed allemaal! Veel plezier!

Ik zie alleen de foto's niet staan in het verslag. Staan die ergens anders?

• 06 September 2014 - 11:31

Jordi :

Leuk om te lezen! En ik ontvang de mails dus in goede orde ;)

• 06 September 2014 - 11:58

Willy:

Hoi slagschip rijders,

Ja met zo'n grote Amerikaanse autoriteiten rijden heeft wel wat, vindt je niet?

Zo te lezen, voelen jullie je al snel thuis daar en inderdaad, de Amerikanen spreken je altijd snel aan ongeacht geaardheid ;-). Maar dat heeft ook wel weer wat.

Handig dat jullie een koelbox gekocht hebben, is toch lekkerder als iets koeler is dan een warm drankje. En in de hotels hebben ze allemaal een koelkast waardoor je na een autorit de boel weer extra koud kan krijgen.

Veel plezier met de volgende rit en bezienswaardigheid!

Groetjes van ons

• 06 September 2014 - 15:29

Harry En Herma Heester:

Hallo allemaal

we hebben niet zo'n goede internetverbinding. Het lukt niet de foto's te plaatsen. We blijven proberen ;-)

Gr
    de heesbeestjes

• 06 September 2014 - 16:53

Nicole:

Het verhaal is zonder de foto's ook leuk hoor. Geniet maar lekker van al die aandacht.......... Uh van elkaar ;-).
    Die foto's komen later wel.

• 07 September 2014 - 21:39

Gettybo:

Hoi vakantiegangers,

Per ongeluk in de YMCA gegeten? ;-))

Veel plezier daar!

Groetjes Gerrit Hetty & Tybo